Tutorial Pas cu Pas - Cablu ambreiaj pt Matiz

#1
Necesar:

-cablu ambreiaj
-chef
-îndemânare (în special la mâna stângă)
-un cleşte papagal
-cheie fixă (inelară) de 10
-şurubelniţă dreaptă
-30-45 minute

Opţional:

-tubulară de 10 cu crichet
-lampa care se fixează pe frunte - ca la mineri

Întrucât nu am rampă sau elevator procedez la scoaterea celor 3 şuruburi ale filtrului de aer (cu cheia de 10), apoi la scoaterea furtunelor (cu şurubelniţa dreaptă - colierele). Scot filtrul de aer şi am o privelişte bună asupra cablului de ambreiaj - punctul inferior de prindere.
Se scoate cablul din punctul inferior prin deşurubarea piuliţei de reglaj (Schema1 - 1), apoi, dacă e cazul (la mine nu a fost, agrafa metalică era deja ruptă) se scoate agrafa (schema1 - 2), apoi se trage din orificiul 3 (schema1 - 3).
Se scoate cablul de pe pedală. La montaj am observat, probabil trebuie întâi scos acel arc (Schema2).
Se scot cele 2 piuliţe care fixează cămaşa cablului de caroserie (Schema3).
La montaj, am fixat întâi cablul pe pedală: am scos resortul de pe pedală apasându-l din stânga pe extremitatea din locaşul cablului de ambreiaj şi, simultan, introducând şurubelniţa între resort şi pedală. Mai departe este simplu, se ridică pedala la maximum (intră până sub bord), se fixează ochiul cablului de ambreiaj, apoi se pune resortul la loc. Nu este cea mai comodă poziţie - culcat pe scaunele din faţă, cu capul sub volan...
Am introdus cablul prin gaura 3 din Schema1, am fixat piuliţa de reglaj 1 din Schema1 ţinând contra (de cablu, nu de piuliţa aia de pe burduful de cauciuc) cu cleştele papagal; deşi cablul era nou, piuliţa de reglaj nu a vrut cu nici un chip să intre doar cu mâna: am folosit o tubulară mică cu crichet. Dacă aş fi avut şi acea agrafă metalică, aş fi fixat-o şi pe aceea.
Am înşurubat cămaşa cablului pe caroserie - Schema3. Apoi am montat la loc filtrul de aer şi cele 2 tuburi (3 piuliţe şi 2 coliere).Imagine
- Schema 1
Imagine
- Schema 2
Imagine
- Schema 3
http://i58.tinypic.com/2w5oikj.jpg - Bonus Live

Dupa acest tutorial mi-am schimbat si eu cablul. Scurt si la obiect sper sa va folositi de el.
Daewoo Matiz, Euro 2, Hybrid, 338000 km
[img= link to the image goes here ]
Numele contului nu este o jignire la adresa nimanui respectiv la nimic, este pur si simplu un alias.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator